Alles over elektrisch scheren

7 tips bij het kiezen van jouw scheerapparaat

Oplaadbaar scheerapparaat

Een oplaadbaar scheerapparaat werkt op stroom of op batterijen. Het nadeel van een scheerapparaat met batterijen is dat de batterijen vervangen moeten worden. Een oplaadbaar scheerapparaat met een accu laad je op in zogenaamde docking stations of gewoon direct met snoer in stopcontact.

Snoer
Sommige scheerapparaten werken alleenvia het stopcontact. Het nadeel is dat je snoer wel eens in de weg komt te zitten en je hebt altijd een stopcontact nodig.

Onder de douche gebruiken?
Er zijn scheerapparaten die je zelfs onder de douche gebruikt. Informeer je bij jouw Exellent vakman of dit mogelijk is.


Vochtinbrengende systemen
Het voordeel van de scheerapparaten met vochtinbrengende systemen is de onmiddelijke verzorging van je huid. Tijdens het scheren wordt een crème of andere emulsie op de huid aangebracht en bovendien vervang je deze emulsie in een handomdraai.

Tondeuse
Een scheerapparaat met tondeuse trimt makkelijk een snor of baard. Een tondeuse wordt meestal gebruikt om eerst de haartjes korter te maken zodat je daarna makkelijker kan scheren.

Verschillende scheersystemen:
- Rotatiesystemen: Scheerkoppen die de contouren van je gezicht volgen
- Trillende messen: Trillend messenblok met daarboven een scheerrooster of –blad
- Bewegende messen: messenblok dat heen en weer beweegt met daarboven een scheerrooster of –blad

Makkelijk schoon te maken
Scheerapparaten zijn over het algemeen makkelijk schoon te maken. Sommige modellen kan je zelfs onder de kraan afspoelen. Andere modellen maak je schoon met een (bijgeleverde) borsteltje.