Wat is een smartphone

Een gsm is een smartphone indien hij o.a. volgende zaken kan: mogelijkheid om documenten te openen en te bewerken, externe applicaties downloaden, mails lezen en versturen. Echter is het ook met en Samsung Star of zelfs een Nokia 2720 perfect mogelijk om mails te ontvangen en te versturen, maar hiermee kun je bijvoorbeeld geen Excel document bewerken of draadloos je agenda synchroniseren.

Android

Android is een zeer gebruiksvriendelijk besturingssysteem, en werkt steeds met touchscreen.

Het wordt gekenmerkt door een intuitieve browser en de mogelijkheid om zeer veel applicaties en games gratis te downloaden. Het is aan te raden voor mensen die vooral netwerksites willen gebruiken en op (mobiele) websites surfen.

Bovendien worden Android toestellen al aan zeer democratische prijzen aangeboden, vanaf 99€. Android wordt gebruikt op verschillende merken (HTC, Samsung, SonyEricsson, LG).

Symbian OS

Symbian is een besturingssysteem ontwikkeld door Nokia.

Het is een zeer stabiel besturingssysteem dat toelaat om een groot aantal applicaties en games te downloaden.

Via Ovi Store, de applicatiemarkt van Nokia, kan bijvoorbeeld gratis Ovi Maps navigatie worden gedownload waarmee u uw gsm gratis als gps kan gebruiken, ook in het buitenland (informeer u over deze mogelijkheden bij uw winkel).

Windows Mobile

Windows Phone 7 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft en wordt gebruikt door verschillende merken.

Het is ideaal voor mensen die volledige synchronisatie met Outlook willen realiseren of documenten willen synchroniseren en bewerken via Windows Live.

Het wordt gebruikt op verschillende merken (HTC, Samsung, LG).

BlackBerry

Blackberry toestellen zijn ideaal voor intensief email gebruik, zowel voor zakelijke als particuliere gebruikers.

Er zijn ook een groot aantal applicaties beschikbaar, die telkens vooral naar zakelijke gebruikers zijn gericht.

iOs

iOS is het besturingssysteem dat automatisch op elke iPhone is geinstalleerd.

Het is nog steeds het meest gebruiksvriendelijke besturingssysteem en heeft daarnaast het grootste aanbod aan applicaties. Zowel voor privé als voor zakelijk gebruik is de iPhone een zeer handig toestel.