Welke fotolijst past bij mij?

U wilt uw foto’s permanent in uw woonkamer laten zien, maar waarom ze nog laten afdrukken? Digitale fotolijstjes zijn nu niet meer uit de huiskamers weg te denken! U laat gewoon uw digitale foto’s continu afspelen. Maar waar moet je op letten bij aanschaf van een digitale fotolijst?

Let vooral op de kijkhoek. De helderheid en kleuren moeten ook goed zichtbaar zijn als je vanaf de zijkant kijkt. Ook de reflectie van het scherm is erg belangrijk. Als het schermoppervlak te glanzend is, dan zie je soms spiegelingen en dat is de eigenlijke foto niet meer goed zichtbaar.

De lijstjes zijn allemaal voorzien van verschillende ingangen voor geheugenkaartjes. De meest gebruikte geheugenkaarten zijn SD kaarten (Secure Digital) en Compact Flash (CF). Heeft de camera CF en je lijstje alleen SD, koop dan een apart geheugenkaartje voor je digitale fotolijstje.

Als je vanaf je PC of laptop foto’s op de digitale fotolijst wil zetten, hou er zeker rekening mee dat de meeste fotolijstjes alleen het formaat JPEG kunnen laten zien. Ook moet er rekening worden gehouden met de grootte van de foto.

Steeds meer zie je modellen met een intern geheugen en/of USB aansluiting. Je hebt dan geen extra geheugenkaartjes meer nodig. Er bestaan zelfs modellen die je kan aansluiten op een draadloos netwerk. Zo kan je direct vanaf je PC instellen welke foto’s er worden getoond op je digitale fotolijst.