Welke verschillende soorten ovens bestaan er?

De oven is in de moderne keuken niet meer weg te denken. de vele opties en het gebruiksgemak van de hedendaagse ovens maken van elke pizza, ovenschotel, aperitiefhapje of gebak een koud, of in dit geval beter warm, kunstje. Zet de stap van hobbykok tot meesterchef met één van de vele ovens uit ons assortiment. Hieronder geven wij een overzicht van de soorten ovens die er bestaan.

Conventionele oven

Deze ovens zijn tegenwoordig lang niet zo conventioneel meer dankzij de vele moderne opties :

Onder- en/of bovenwarmte

De ovens met onder- en/of bovenwarmte zijn uitgerust met elektrische weerstanden onder en/of boven die warmte afgeven en deze ovens uitermate geschikt maken voor traditioneel bakken en braden.

Grill

De infrarode straling van de weerstand tovert een krokant korstje op elk gerecht. Sommige modellen zijn uitgerust met een draaispit om probleemloos grote stukken vlees als rollade of een hele kip te grillen.

Koude deur

Kies voor veiligheid en kindvriendelijkheid met een oven met koude deur. Deze deur wordt nooit warmer dan 30°C tijdens het bakproces. Brandwonden zijn zo voorgoed verleden tijd !

Elektronische programmaregeling

U hoeft nooit meer de juiste baktemperatuur te raden. Met de elektronische programmaregeling selecteert u enkel het type bereiding en het gewicht. De oven geeft zelf de ideale temperatuur aan. De automatische bakfunctie past de parameters aan tijdens het bakproces door middel van vochtsensoren. Uw maaltijd zal nooit meer aanbranden !

Heteluchtoven

Een heteluchtoven is in principe hetzelfde als een conventionele oven. Het verschil zit in de ventilator die verwarmde lucht door heel de oven verspreid. Hierdoor is de temperatuur overal gelijk en kunnen meerdere gerechten tegelijk bereid worden.

Een ander voordeel is dat de gerechten sneller en beter zullen garen door de constante circulatie van warme lucht. Vergelijk het met bruinen bij een zacht briesje.

Pyrolyse oven

Nooit meer uw vuile oven schoonmaken ! Kies nu voor een oven met pyrolytische zelfreiniging. De eenvoudigste, meest doeltreffende en besparende reinigingstechniek ooit ! Met één druk op de knop wordt de oven grondig gereinigd. Zonder schoonmaakmiddelen !

De 500°C hete lucht circuleert tot in de kleinste hoekjes en verkoolt aangekoekt vet en suikerresten. U hoeft enkel de asresten weg te vegen met een vochtige spons. Alles verloopt automatisch, hygiënisch en veilig !