De ideale muurbeugel kiezen

De ideale muurbeugel kiezen

Vroeger was dit ofwel lelijk, ofwel onmogelijk... om jouw TV aan de muur te hangen! Die zware dozen waren alles behalve praktisch en elegant. Nu is dit grandioos veranderd, met de komst van de flatscreens. Slanker, groter, lichter, mooier en zo stijlvol: laat ze niet zomaar op jouw kast staan, hang die op met een muurbeugel voor een nog mooier effect!

Hoe kies je jouw ideale muurbeugel?

Je moet jezelf 2 vragen stellen bij de aankoop van een muurbeugel:

  1. Hoe groot/zwaar is mijn TV om op te hangen?
  2. Hoe wil ik graag kijken?

Het is ten eerste zeer belangrijk dat je de juiste muurbeugel kiest in functie van je TV. Anders loop je misschien het risico dat jouw scherm te zwaar is en de muurbeugel jouw TV en muur beschadigen.

De muurbeugels voor TV's geven daarom altijd aan welk gewicht en grootte ze aankunnen. Denk dus even na vooraleer je een muurbeugel koopt! Zoek de grootte van jouw scherm op (diagonaal in cm of inches) en misschien hoe zwaar die is. Dit staat meestal in de handleiding van jouw TV onder technische specificaties.

Ten tweede, moet je denken aan het gebruik van jouw TV aan de muur. Is het gewoon de bedoeling om die op te hangen, zonder mogelijkheid tot het draaien van jouw scherm? Wil je die graag kunnen kantelen? Of wil je die graag helemaal naar je toe kunnen uitrekken om beter vanuit je zetel of bed jouw scherm te kunnen zien? Zo hoef je die bril niet altijd op te hebben... Iets om over na te denken, want er is voor elk wat wils!

Hulp nodig?

Weet je niet goed wat je wil of welke muurbeugel het beste bij jou past? Aarzel niet, vraag het aan je Exellent winkel in de buurt! Onze specialisten helpen je graag verder en gaan met jou op zoek naar de ideale muurbeugel. Op afspraak kan de specialist zelfs tot bij jou thuis komen om alles correct te installeren! Vraag naar meer info in de winkel.

Ontdek hier al onze muurbeugels en andere TV accessoires.

Reacties