Haal het vocht uit uw huis met een DeLonghi luchtontvochtiger

Haal het vocht uit uw huis met een DeLonghi luchtontvochtiger

In de lucht is er altijd vocht aanwezig. Dit is noodzakelijk voor een aangenaam gevoel. In huis kan het soms te vochtig zijn en als er dan te weinig geventileerd wordt, kan dit vochtproblemen veroorzaken.

Vocht ontstaat wanneer warme vochtige lucht in contact komt met een kouder oppervlak zoals een raam of een onverwarmde slaapkamer. De warmere lucht die in contact komt met deze lagere temperaturen is niet in staat het vocht nog langer vast te houden en zal het vocht achterlaten op het koude oppervlak. Denk hierbij aan een koude fles die uit de koelkast gehaald wordt en waarbij de warme lucht condenseert op de fles.
Te veel vocht kan leiden tot het rotten van kozijnen, schimmelvorming op muren, loslatend behang en verf, onaangename geurtjes, aantasting van meubels en houten vloeren. Vaak is dit ook een gevolg van een goede isolatie van het huis waarbij het vocht in huis “gevangen” blijft.

Tijdens onze dagelijkse activiteiten in huis produceert een gezin gemiddeld 11,5 liter aan vocht. Dit ontstaat door koken, douchen en het nemen van een bad, het gebruik van een wasmachine, wasdroger of vaatwasser, het drogen van de was en het ademen van mensen.

Als het vocht niet uit het huis kan ontsnappen zal het zich verzamelen en zoekt het een weg naar de koudste gedeeltes van het huis, bijvoorbeeld naar het raam of een niet verwarmde slaapkamer waarbij het condenseert. Dit is het punt waar de problemen beginnen. Daarom is het raadzaam om regelmatig te ventileren door de ramen te openen. Door het gebruik van een ontvochtiger wordt het vochtprobleem in huis op een praktische, efficiënte en economische wijze opgelost. De’Longhi biedt een ruim assortiment aan luchtontvochtigers.

Specificaties DDS 25:

  • Geschikt voor ruimtes tot 90 m³
  • Ontvochtiging tot max. 25 liter per 24 uur (bij 32°C/80% R.V.)
  • 3 VENTILATIESTANDEN + AUTO
  • Groot waterreservoir van 4,5L
  • Elektronische 24 u timer
  • Dubbel afvoersysteem: het vocht kan opgevangen worden in het waterreservoir of continu afgevoerd worden via een bijgeleverd klein afvoerbuisje
  • Elektronische antivorst thermostaat: een veiligheidsvoorziening waardoor het ook mogelijk wordt om op lage temperaturen te ontvochtigen ( tot 2°C)
  • Praktische handgrepen en zwenkwieltjes

Op de luchtontvochtigers biedt De’Longhi gedurende de garantieperiode een gratis service aan huis.

Ontvochtigers De'Longhi from Exellent on Vimeo.

Reacties