Hoe bedien ik mijn televisie ?

Hoe bedien ik mijn televisie ?

Iedereen kent intussen de klassieke afstandbediening, de een al mooier dan de andere. Maar er zijn nog andere (coolere) alternatieven tegenwoordig!

Uiteindelijk geeft een afstandbediening de convenience die je zoekt : kanalen verzetten, en simplele commando’s vanop afstand. Met de ingang van nieuwe technologiën in TV-land zoals VOD (video on demand) , streaming en verschillende inhuis cloud-diensten, zou je soms versteld staan wat er op vandaag beschikbaar is:
Magic motion control : bedien je tv met een pointer met scroll wieltje, je wijst als het ware waar je heen wilt gaan. Navigeren gaat simpel, alle sneltoesten bij de hand. Dergelijke afstandbediening vind je trouwens ook terug bij spelconsoles.
Voice coltrol : Via voice control kan je de TV aan de hand van enkele simpele commandos laten werken. TV aan, uit, harder of stiller vanuit je luie zetel. Soms kan je trouwens ook de bediening laten werken vanuit een microphone in je afstandbediening, handig bij storend omgevingsgeluid.
Motion control : Vanaf nu kan je ook je ook navigeren met je blote hand ! Je neemt de bediening over vanuit je luie zetel, vastgrijpen en bevestigen. Kan het nog cooler?
Android / iOS App : Niet te vergeten zijn uiteraard de verschillende App’s die het de gebruiker toelaten de Tv te navigeren vaop de gsm , maar vooreerst is het makkelijk om deze app te gebruiken als text input, want eerlijk? Een klassieke afstandbediening geeft niet echt het gemak om een bericht in te typen.
Veel succes !

Reacties