Internet over de kabel of draadloos?

Internet over de kabel of draadloos?

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. We komen er constant mee in contact. Maar voor welke verbinding opteert u best: internet met of zonder kabel? Exellent helpt u bij uw keuze!

Over de kabel

De Ethernet-kabel wordt het meest gebruikt bij internetverbindingen. Het is de snelste, goedkoopste en veiligste manier voor internet. Het volstaat om uw router via een Ethernet-kabel te verbinden met uw computer.

Aangezien je computer aangesloten is aan een kabel, is het echter niet mogelijk je te verplaatsen.

Draadloos

Vrij kunnen rondlopen in uw huis en constant in verbinding staan met het internet vergroot uw surfcomfort. Draadloos internet, of Wifi, maakt surfen mogelijk van op de zolder tot in uw tuin. Het volstaat om uw toestel in verbinding te stellen met het draadloos netwerk. Ook met een smartphone en tablet kan u op deze manier gebruik maken van het internet.

Draadloze internet zou iets trager zijn dan internet over de kabel, maar de gewone consument merkt hier nauwelijks verschil.

Zorg er wel voor dat uw draadloos netwerk beveiligd is, zodat buitenstaanders geen gebruik/misbruik kunnen maken van uw internetconnectie.

We kunnen concluderen dat internet over de kabel de beste keuze is wanneer u zich nooit verplaatst met uw computer. Via de kabel surft u het snelst en altijd veilig.

Wanneer u evenwel graag overal in huis vrij wil kunnen surfen, dan kiest u beter voor de draadloze en tevens meest comfortabele oplossing.

Reacties