5 voordelen van jouw Connected Home

5 voordelen van jouw Connected Home

Voor je het weet zit je met je hele huis in de cloud met een NAS-server (een externe harde schijf die aangesloten is op een netwerk). 5 voordelen waar je nog niet eerder aan had gedacht:

1. Mama, papa en kinderen samen

De ganse familie heeft toegang tot de bestanden via meerdere computers, laptops of tablets binnenhuis en zelfs buitenshuis.
Via de ingebouwde FTP-server heb je ook onderweg, via bijvoorbeeld je smartphone, toegang tot je bestanden.

2. Muziek en  film everywhere


Geen cd’s of dvd’s meer in je huis.
De mp3’s op je laptop verbind je met de NAS server en kan je beluisteren op TV of je home cinema, ook iTunes kan je delen. Daarenboven kijk je naar je hele filmbibliotheek met de geïntegreerde mediaserver.

3. Back-ups


Iedereen is wel eens onmisbare of belangrijke bestanden verloren toen een harde schijf kapot ging. NAS is zeer geschikt om dit rampscenario te vermijden.
Plaats tekort? Vaak kun je eenvoudig een harde schijf toevoegen, waardoor je de capaciteit van een NAS-server enorm kunt vergroten.

4. Duur? Helemaal niet


Want je bespaart op je energierekening: een NAS-server is een energiezuinige oplossing, goedkoper dan een computerserver.

5. Eén printer voor tablet, laptop, desktop ...

Via de NAS-servers kan je een printer delen over het hele netwerk. Je Exellent vakman helpt je graag de geschikte oplossing voor je thuisnetwerk te vinden.

Reacties