Klein en krachtig : de handstofzuiger

Klein en krachtig : de handstofzuiger

Kruimelzuigers zijn er in alle kleuren, maten en vormen. De meeste kruimeldieven zijn zonder snoer. Deze worden d.m.v. een oplaadstation opgeladen worden en zijn makkelijk in gebruik.

Kruimelzuigers met snoer hebben in de meeste gevallen een grotere motor en dus een groter vermogen. Tevens kan je in de meeste gevallen met de gesnoerde kruimelzuigers niet alleen zuigen, maar ook blazen. Zo kan je bijvoorbeeld heel eenvoudig en snel een luchtmatras of opblaasbare boot opblazen. Hieronder hebben wij de meest voorkomende termen bij kruimelzuigers verder uitgediept.

Opladen

Snoerloze kruimelzuigers hebben een accu. De accu wordt opgeladen aan de hand van een oplaadstation. Dit oplaadstation is aangesloten via een stekker met het dichtstbijzijnde stopcontact. Zodra de snoerloze stofzuiger in de houder is geplaatst wordt deze opgeladen.

Zuigkracht

De zuigkracht van een stofzuiger wordt aangegeven in Watt. Hoe hoger het voltage of aantal Watt, hoe hoger de zuigkracht van een kruimelzuiger. In de meeste gevallen kan de zuigkracht handmatig geregeld worden.

Filterblack & decker dustbuster flexi

Elke stofzuiger beschikt over diverse stoffilters om zo de lucht die naar buiten wordt geblazen te zuiveren. Deze filter moeten regelmatig schoongemaakt worden. Deze filters zijn in de meeste gevallen ook vervangbaar.

Reservoir

Kruimelzuigers beschikken altijd over een compact stofreservoir met of zonder stofzak. Het reservoir of de stofzak hoeft regelmatig geleegd te worden om zo zuigkracht te behouden. De stofzakken zijn er in verschillende vormen en maten. Zo zijn er zelfs uitwasbare stofzakken die hergebruikt kunnen worden.

Vloeistoffen opzuigen

Tegenwoordig bestaan zelfs kruimelzuigers die moeiteloos vloeistoffen opzuigen. Deze kruimelzuigers hebben alleen een stofreservoir en geen stofzak.

Accessoires

Een kruimelzuiger wordt meestal geleverd met verschillende accessoires zoals bijvoorbeeld kierenzuigers en borstelmondzuigers. Deze accessoires zorgen dat u nog makkelijker bij moeilijk te bereiken plekken kunt komen of vermijden beschadiging aan bepaalde ondergronden.

Bekijk het ruim assortiment aan kruimeldieven bij Exellent.

Reacties