LG rust audio- en videoapparatuur uit met Spotify

LG rust audio- en videoapparatuur uit met Spotify

De digitale muziekservice Spotify wordt opgenomen in de nieuwste Smart Audio- en Video-toestellen van LG, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over de batterij van je mobiele apparatuur.

Spotify maakte onlangs bekend dat het momenteel over zo’n zes miljoen betalende klanten beschikt, die elke maand een bepaald bedrag neerleggen om reclamevrij hun favoriete muzieknummers naar andere apparaten te kunnen streamen. Tel je daar nog eens het aantal ingeschreven personen bij die gebruikmaken van de gratis versie, dan zit je aan een mooi cijfer.

Spotify is een dienst die echter (vooral) op mobiele apparaten gebruikt wordt. Daarbij stream je je nummers naar je autoradio of luidsprekers via je smartphone of tablet. Het logische gevolg daarvan luidt: is de batterij van je mobiel toestel leeg, dan kan je de dienst niet meer gebruiken. Door Spotify naar zijn tv’s en audiotoestellen te brengen, wil LG dit probleem omzeilen.

De Spotify Smart App voor LG loopt dan namelijk via je televisie of bijvoorbeeld je home cinema, zodat je via het stroomnet geen nood meer hebt aan batterijen. De Spotify-app zal voor Spotify Premium-gebruikers vanaf april beschikbaar zijn op een selectie van de LG Smart AV-producten. Nieuwe klanten kunnen de dienst een maand gratis uitproberen.

Reacties