Nespresso Maestria

Nespresso Maestria

Een creatief hoogstandje waarin design en professionele precisie centraal staan!

Vloeiende, gebogen lijnen die verfijnd eerbetoon brengen aan de jaren 50. Verbazend geavanceerde technologieën en hoge precisie kunnen zelf de meest veeleisende barista’s bekoren. Maestria, de nieuwe reeks Nespresso machines, combineert feilloos traditie die vanaf juli 2012 beschikbaar zijn voor koffieliefhebbers met een verfijnde smaak. De twee modellen van de reeks, Maestria en Gran Maestria, werden voor Nespresso ontworpen door Antoine Cahen.

EEN PASSIE VOOR DESIGN EN FUNCTIONELE PERFECTIE

Met hun opvallende vormen en lijnen verwijzen de topklasse Espressomachines van de Maestria-reeks duidelijk naar de sfeer en uitstraling van een professionele keuken. Ontwerper Antoine Cahen bedacht de tijdloze en elegante vormgeving van deze toestellen. Hierbij paste hij de kennis toe van de traditionele Italiaanse barista’s. Hij besteedde veel zorg aan de selectie van de beste materialen voor de Maestria-reeks: aluminium en roestvrij staal. Deze materialen zijn niet alleen geraffineerd en befaamd, maar ook degelijk en duurzaam. Bij de Maestria kan men kiezen uit een reeks elegante en heldere tinten Crème en Rood, terwijl de Gran Maestria met Platinum en Titanium voor een meer sobere, industriële look kiest.

PROFESSIONELE KNOWHOW OM THUIS TE WEDIJVEREN MET DE BESTE BARISTA’S

Onvoorwaardelijke koffieliefhebbers halen met de Maestria-reeks de deskundigheid van een barista in huis. Wenst u niets liever dan een perfecte Espresso of een Nespresso gecreëerd op basis van Grands Crus recepten, dan zijn deze vanaf nu in een handomdraai te creëren. Puristen die oog hebben voor de traditionele rituelen en gebaren kiezen als vanzelf voor het Maestria-model dat voorzien is van een stoompijpje om eenvoudig melkschuim te bereiden. Liefhebbers van vernieuwende accessoires zullen dan weer meer interesse tonen voor de Gran Maestria en zijn Aeroccino. Deze melkopschuimer maakt het heel eenvoudig om precies het gewenste melkschuim te bereiden: koud en fluwelig, warm en smeuïg, luchtig of gewoon warme melk. Elke degustatie is een nieuwe verrassing dankzij de tien instelmogelijkheden. De lengte van een kopje Espresso of Lungo worden bepaald door de knoppen op de voorzijde van de machine. De machines zijn voorzien van een houder met achtergrondverlichting voor gebruikte capsules, zodat de vulling altijd meteen zichtbaar is (beperkt tot 14 capsules).

Nespresso heeft de Gran Maestria ook voorzien van een kopjeswarmer. Aan de hand van een warmwaterstraal zorgt de Gran Maestria ervoor dat uw Espresso de ideale temperatuur houdt. De snelle en krachtige Maestria is gemiddeld in minder dan 25 seconden opgewarmd. Toch zijn de Maestria en Gran Maestria ook zuinig: ze schakelen zichzelf automatisch uit na 9 minuten tot 8 uur (instelbaar en afhankelijk van de gebruiksfrequentie van de machine). Dit is geen doorsnee A-klasse toestel. Hun energieverbruik ligt namelijk 40% lager dan bij een gemiddeld A-klasse toestel.

EN ZOALS ALTIJD: HET BESTE VAN DE NESPRESSO TECHNOLOGIE

De Maestria-reeks garandeert een perfecte samenwerking tussen de machine en de originele capsule die te danken is aan het exclusieve Nespresso-systeem. Op deze manier controleert Nespresso de hele keten van factoren die essentieel zijn om een perfecte koffie te bereiden. Bovendien verzekert de Maestria de gebruiker optimaal koffiegenot dag na dag. Dit is te danken aan de hogedrukpomp (19 bar) en de gepatenteerde extractie-eenheid. Smeuïg schuim, een onweerstaanbaar aroma en de krachtige smaak die zo typisch is voor een Nespresso Grand Cru: meer is er niet nodig om koffieliefhebbers te verleiden!

Bekijk hier het introductiefilmpje

Reacties