Nieuw: Sonos soundbar

Nieuw: Sonos soundbar

De laatste jaren is er een wedloop tussen de verschillende TV-fabrikanten om de TV toestellen zo dun mogelijk te maken. Dit heeft helaas geen positief effect op het geluid, het is nu eenmaal niet realistisch om een sterk geluid uit een speaker van 0,5cm de laten komen.

Daarom worden sinds enkele jaren meer en meer soundbars verkocht. Deze sluiten qua design mooi aan bij het TV toestel zelf en bieden een geluid dat weliswaar niet volledig vergelijkbaar is met een surround systeem (waarbij de luidsprekers over de kamer verspreid staan), maar dat toch een stuk beter is als geluid uit de TV zelf.

Sonos is sinds enkele jaren actief in wireless audio met zijn Play:3 en Play:5 producten. Het onderscheidt zich hiermee puur op gebruiksgemak tov de concurrentie: via je tablet of smartphone kun je volledig draadloos je volledige Sonos systeem bedienen, zelfs voor multiroom oplossingen plus met toegang tot eindeloze muziekbibliotheken.

Nu lanceert Sonos ook een soundbar oplossing, waarbij het de sterktes van zijn huidige systeem toepast op de geluidskwaliteit van een soundbar.

Deze geluidskwaliteit wordt gecreëerd door 9 ingebouwde speakers (die zich bovendien aanpassen aan de positie van de soundbar die zowel op zijn brede kant op een meubel kan worden gelegd of met de brede kant aan de muur kan worden bevestigd). Ingebouwde technologie zorgt er ook voor dat spraakscènes “voorrang” krijgen op actiescènes (bij veel soundbars heb je als gebruiker vaak de neiging om het geluid hoger te zetten bij spraakscènes en lager te zetten bij actiescènes). Bovendien wordt de balans links-rechts zeer sterk nagebootst, ondanks het feit dat het om een centrale audiobron gaat.

Optioneel kan hij gecombineerd worden met de Sonos subwoofer of ook nog met extra Play:3 toestellen om op die manier een surround effect te creëren, al heb je ook zonder deze extra’s een goede kwaliteit vor muziek en films.

Daarnaast kan de soundbar ook als aparte muziekspeler gebruikt worden en werkt hij net als de andere Sonos toestellen, met bediening via de smartphone of tablet. Op deze manier kan hij los van de TV gebruikt worden.

De installatie is zeer eenvoudig, net zoals bij andere Sonos toestellen. Bij de eerste installatie kun je er ook, naast je smartphone of tablet, een afstandsbediening aan koppelen zodat je één afstandbediening kunt gebruiken voor je TV en voor je soundbar.

 

Sticker
SONOS PLAYBAR
SONOS

SONOS PLAYBAR

Online niet meer beschikbaar, informeer voor de stock bij uw specialist.

Video 

 

Reacties