Pannenkoekendag 2016

Vier samen met ons pannenkoekendag op 2 februari!

Een van onze lievelings feestdagen vindt morgen op 2 februari 2016 plaats! Zeer bekend in Frankrijk als de 'Chandeleur', kennen wij dit feest beter als Lichtmis. Volgens de traditie worden er dan pannenkoeken gebakken en daar doen wij zéér graag aan mee! Jij ook?

2 februari 2016 = pannenkoekendag!

Mmmmmm, heerlijke pannenkoeken, wij beginnen alvast te watertanden!

Pannenkoeken met suiker, met fruit, met chocolade, hartige of gezouten pannenkoeken, als maaltijd of als tussendoortje, je kan ze eten zoals jij die wil! Volg onze gemakkelijke pannenkoeken recept hieronder voor snelle, lekkere pannenkoeken en personaliseer ze met jouw lievelingsingrediënten...

Jouw pannenkoeken in de pan met de rechterhand doen omdraaien terwijl je een muntstuk vasthoudt, zou jou geluk brengen in de vruchtbaarheid. Doe je jouw pannenkoeken met jouw linkerhand in de pan omdraaien met een muntstuk in de hand, zou jou gans het jaar door geluk brengen. Volgens de traditie zou het ook geluk brengen om jouw eerste pannenkoek bovenop jouw kast te bewaren tot volgend jaar... Je ziet maar in hoeverre je de traditie wil volgen natuurlijk ;).

Ben je niet echt fan van pannenkoeken, dan kan je uiteraard ook wafels bakken, poffertjes of cakejes!

Wij zetten alvast alles wat je nodig hebt op een rijtje:

Basisrecept pannenkoeken (gebaseerd op recept van Jeroen Meus)


Recept voor +- 16 pannenkoeken

Ingrediënten:

  • 5 dl melk
  • 2 eieren
  • 200g patisseriebloem
  • 40g boter
  • 2 vanillestokjes
  • zout
  • 1 scheutje arachideolie
  • jouw personal touch: suiker, boter, confituur, chocolade, fruit,...

Doe de melk in de blender of in een grote mengkom en voeg er de bloem en de eieren aan toe.

Snij de vanillestokjes overlangs en schraap er de zaadjes uit. Voeg de vanillezaadjes toe aan het mengsel.

Zet een pan op zacht vuur en smelt er de boter in.

Eens de boter gesmolten is, voeg je het toe aan het mengsel samen met een snuifje zout.

Meng alles goed tot een glad beslag. Er mogen geen klontertjes overblijven.

Schenk een beetje olie met een neutrale smaak, zoals arachideolie, in een bakpan of pan met antikleeflaag en verdeel deze mooi over de oppervlakte.

Verhit eerst even de pan en schenk er daarna een portie beslag in. Let erop dat jouw pannenkoeken niet te dik zijn en zorg voor een middelmatig vuur, zodat ze niet te traag of te snel aanbakken.

Draai de pannenkoek om in de pan zodra de randjes krokant worden en dat je de luchtbelletjes ziet verdwijnen. Je kan altijd even met een spatel de randjes proberen losmaken van de pan. Indien jouw beslag nog kleeft, is het te vroeg om die om te draaien!

Smakelijk!

Alles voor geslaagde pannenkoeken:

SEVERIN MACHINE A CREPES 2198 (SD2198)
SEVERIN

SEVERIN MACHINE A CREPES 2198 (SD2198)

49,99
binnenkort leverbaar
FRITEL PANNENKOEKENPLAAT 150006 (FL150006)
FRITEL

FRITEL PANNENKOEKENPLAAT 150006 (FL150006)

37,99
binnenkort leverbaar
TEFAL IDEAL PANNENKOEKENPAN 32 97985025 (TH37985025)
TEFAL

TEFAL IDEAL PANNENKOEKENPAN 32 97985025 (TH37985025)

Online niet meer beschikbaar, informeer voor de stock bij uw specialist.

Alles om heerlijke wafels te bakken:

DOMO WAFFLE PARTY DO9057W (LIDO9057W)
DOMO

DOMO WAFFLE PARTY DO9057W (LIDO9057W)

39,99
binnenkort leverbaar
FRITEL WF 1000 WAFELVORK (FLWF1000)
FRITEL

FRITEL WF 1000 WAFELVORK (FLWF1000)

7,99
binnenkort leverbaar

Liever iets originelers dan pannenkoeken of wafels? Dat kan ook!

BESTRON CAKEPOPS MAKER DCPM12 (BTDCPM12)
BESTRON

BESTRON CAKEPOPS MAKER DCPM12 (BTDCPM12)

Online niet meer beschikbaar, informeer voor de stock bij uw specialist.
BESTRON DONUTMAKER ADM218 (BTADM218)
BESTRON

BESTRON DONUTMAKER ADM218 (BTADM218)

30,99
binnenkort leverbaar

Reacties