Samsung Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus

Met de Samsung Galaxy Nexus is nog in december het eerste toestel met Android 4.0 beschikbaar in België.

Wat betekent deze nieuwe versie van Android, ook wel Ice Cream Sandwich genoemd?

Waar op huidige Android gsm toestellen Android 2.2 (Froyo) of Android 2.3 (Gingerbread) draait en op Android tablets het operating system 3.0 (Honeycomb) vormt Android Ice Cream Sandwich de eerste versie die zowel voor tablets als voor gsm's gebruikt kan worden, naar analogie met iOS van Apple, dat zowel voor iPod, iPhone als iPad gebruikt kan worden.

De Samsung Galaxy Nexus is dus het eerste toestel met dit nieuwe besturingssysteem. Andere recente Android toestellen zullen in de loop van begin 2012 ook wel een update krijgen naar Android 4.0, al is dit steeds afhankelijk van fabrikant tot fabrikant en van toestel tot toestel (dit omdat de fabrikant, anders dan bij Apple, zelf de nieuwe software moet ontwikkelen voor zijn toestellen en dit vaak veel tijd in beslag neemt).

Wat verandert in Android 4.0?

Qua lay out zijn er een aantal wijzigingen aan het scherm en het menu, waarbij bijvoorbeeld applicaties en widgets vanaf nu apart worden getoond, maar de belangrijkste wijzigingen zitten in een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo kan er gemakkelijk een overzicht van de openstaande en recent gebruikte applicaties worden getoond, waarbij niet-gebruikte applicaties eenvoudig kunnen worden afgesloten door ze naar rechts te schuiven.

Een andere interessante mogelijkheid is dat er een datalimiet kan worden ingesteld, alsook een waarschuwing vanaf een bepaald volume. Ook kan de gebruiker per applicatie instellen of hij of zij het enkel via wifi wilt gebruiken of ook via 3G. Op die manier houdt de klant controle over zijn of haar dataforfait.

Info over de Samsung Galaxy Nexus en Android Ice Cream Sandwich vind je in volgend filmpje.
De Samsung Galaxy Nexus is ook verkrijgbaar in de Exellent webshop.

Reacties