Skype nu ook beschikbaar op Windows Phone

Skype nu ook beschikbaar op Windows Phone

Sinds kort is het gratis communicatieprogramma Skype ook beschikbaar als beta versie voor Windows Phone. Het is vooral verwonderlijk waarom dit nu pas beschikbaar is, aangezien Microsoft al bijna een jaar eigenaar is van Skype en dit programma reeds lange tijd perfect gebruikt kan worden op iOS en Android toestellen.

Voor degenen die Skype nog niet kennen; dit is een programma waarmee je gratis naar andere Skype gebruikers kan bellen ofwel aan speciale tarieven naar normale of buitenlandse nummers.
Via pc kan dit via je vaste internetverbinding of je wifi netwerk, maar via een smartphone of een tablet is dit uiteraard ook mogelijk via een wifi of een 3G verbinding.

Skype laat niet enkel toe om oproepen te voeren of om berichten te sturen, maar laat ook toe om video oproepen te voeren naar andere Skype gebruikers.


Vanaf nu is Skype dus ook beschikbaar op de recentste Windows Phone toestellen, namelijk Nokia Lumia 710 en 800, de HTC Titan en Radar en de Samsung Omnia W.


Het is echter de vraag in hoeverre Skype vandaag nog niet is voorbijgestreefd op mobiel vlak door andere mobiele communicatiediensten als WhatsApp en Viber.
Deze diensten, die toelaten om via data “gratis” berichten te sturen of gesprekken te voeren zijn reeds behoorlijk ingeburgerd bij gebruikers van smartphones en bieden als belangrijkste voordeel tov Skype dat ze in het telefoonboek van je gsm kijken wie er nog deze applicatie gebruikt, terwijl Skype zich baseert op je bestaande Skype contactpersonen of moet je zelf naar contactpersonen zoeken.

Reacties