TomTom telt de file

TomTom telt de file

Waarom TomTom vrijdag 3 februari 4000km file telde en de radiozenders slechts 1000km. Tijdens de plotse sneeuwval begin februari stond het verkeer in heel België vast, zowel op de snelwegen als op de secundaire wegen. De radiozenders telden op een bepaald ogenblik 1200km file. TomTom telde echter meer dan 4000km file.

Het verschil in deze berekeningen komt doordat de radiozenders zich baseren op informatie van Touring Mobilis, die enkel informatie bijhoudt over de snelwegen. TomTom daarentegen verzamelt ook verkeersinformatie van de secundaire wegen.

Hoe geraakt TomTom aan deze informatie?

Enerzijds haalt TomTom zijn informatie van dezelfde bron als de radiozenders, namelijk Touring Mobilis.

Daarnaast heeft TomTom ook andere bronnen om real time en perfect betrouwbare verkeersinformatie te kunnen bieden aan zijn gebruikers. Deze informatie komt onder andere van de mobiele operatoren en van andere TomTom gebruikers. Een aantal van de Belgische operatoren registreert (volledig anoniem) de bewegingen van hun klanten. Indien ze zien dat een aantal gebruikers langzaam beweegt op een weg die normaal een hogere snelheid toelaat, dan wordt deze informatie verwerkt door TomTom en kunnen zij dit doorgeven aan zijn gebruikers.

Op deze manier hebben de TomTom gebruikers op elk moment een volledig correct en real time beeld van de verkeerssituatie. Op basis hiervan wordt niet alleen de vertraging correct weergegeven maar kan TomTom ook andere routes voorstellen die de gebruiker sneller naar zijn of haar bestemming leiden.

Deze dienst wordt aangeboden aan alle gebruikers van TomTom Live en is standaard en gratis inbegrepen gedurende 12 maanden na aankoop van een TomTom Go 820, Go 825, Go 1000, Go 1005 of Go 1005 World Edition. Na deze 12 maanden kan het verlengd worden voor 50€ voor 12 maanden, deze verlenging kan worden aangekocht bij uw Exellent vakman.


Reacties