Android Docking

Android Docking

Het is niet al Apple wat de klok slaat op het gebied van iPod Dockings. Ook de Android toestellen hebben mogelijkheden voor dockings. Uw Exellent vakman legt het uit.

Bijna iedereen heeft een smartphone of tablet, dus je hebt ook meer keuze tussen ‘docking stations’. Met een docking station speel je eenvoudig muziek af van jouw mobiele apparaat.

Ze bestaan in alle soorten en gewichten, maar je vind vooral docking stations voor de Apple producten. Nochtans zijn er ook ‘Android dockings’, specifiek voor de gebruikers van Android toestellen.
Deze toestellen maken een connectie met een luidsprekersysteem via Bluetooth, waardoor alle Android toestellen met een bluetooth functie dus compatibel zijn met zo'n docking station. Het docken van de smartphone of tablet via de micro USB connector zorgt er enkel voor dat het apparaat opgeladen wordt. Je hoeft jouw smartphone of tablet dus niet in het docking station zelf te plaatsen en er kan dus perfect muziek gestreamd worden over een afstand van 10-20m.

De USB connector wordt meestal op een flexibele manier geïntegreerd (draaibaar en verschuifbaar), zodat deze geschikt zijn voor zo goed als alle Android toestellen.
De meeste ontwikkelaars brengen hiervoor ook een gratis applicatie uit, zo kan je je docking station ook als wekker of radio gebruiken.
[PSAS11112,PSAS14112,PSAS35112,PSAS85110]

Reacties