Flipboard / Google Currents

Flipboard / Google Currents

De meeste sites zijn vandaag nog steeds gemaakt om ideaal gelezen te worden op een laptop of een pc. Mobiele sites zijn dan weer gemaakt voor kleine schermen van gsm's of smartphones. Tablets vallen hier een beetje tussen. Het scherm is enerzijds kleiner als dat van een vaste of draagbare pc en daarnaast wordt het scherm zowel horizontaal als verticaal gehouden, terwijl dit bij een pc steeds horizontaal is.

Dit is een van de redenen van het succes van Flipboard, een applicatie voor iPad (en ook voor iPhone).
Met Flipboard kiest de gebruiker welke sites hij of zij interessant vindt, alsook op welke sociale media hij of zij is aangesloten.

Vervolgens krijgt de gebruiker een soort "magazine" waarin de verschillende artikels uit de website(s) naar keuze worden getoond, en dit in een zeer aantrekkelijke en overzichtelijke stijl. Zo ziet de gebruiker per pagina een zestal artikels met foto, titel en korte inhoud en kan er verder geklikt worden om het volledige artikel te lezen of zelfs om naar de originele website te gaan.
In Flipboard worden ook de verschillende Facebook en Twitter items van de gebruiker op deze zelfde overzichtelijke en attractieve manier weergegeven.

Een bijkomend voordeel van Flipboard is dat de gebruiker niet naar de verschillende websites wilt gaan die hem of haar interesseren. In één enkel "magazine" waarvan de inhoud op elk moment wordt geüpdated heb je al je favoriete sites en onderwerpen.


Zeer recent lanceerde Google "Google Currents" als alternatief voor Flipboard.
Voordeel ten opzichte van deze laatste is dat het ook beschikbaar is op Android toestellen. Daarnaast biedt het ook als belangrijk voordeel dat ook niet-Amerikaanse websites kunnen worden opgenomen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van RSS technologie, dat door de belangrijkste sites wordt gebruikt.

Zo kunt u als gebruiker ook uw favoriete lokale sites als De Standaard in "magazine" stijl weergeven. Nadeel is dan weer dat Google Currents (vandaag) geen integratie biedt van sociale netwerken (Facebook of Twitter).

Flipboard:
Compatibiliteit: iPhone, iPad, iPod
Prijs: gratis

Google Currents:
Compatibiliteit: iPhone, iPad, iPod, Android
Prijs: gratis

Reacties