What's App

What's App

What's App maakt nuttig gebruik van de optie mobiel internet voor op de gsm is steeds vaker inbegrepen in de abonnementsformule en de tarieven voor mobiel internet worden steeds goedkoper. Net zoals je op een computer met internetaansluiting chat berichten kan sturen, kun je ook met een gsm berichten (sms'jes) sturen via mobiel internet. Op die manier kun je "gratis" sms'jes sturen aangezien dit is inbegrepen in het dataforfait van de gebruiker.

what's app screenshotDe eerste grote aanbieder van deze databerichtjes was Blackberry; alle Blackberry gebruikers konden onderling "pingen" via Blackberry Messenger (BBM).


Vandaag heeft ook Apple standaard op alle apparaten met iOS5 een messenger applicatie voorgeïnstalleerd, die toelaat om via mobiel internet of wifi berichten te versturen naar andere iOS gebruikers.


Het nadeel van deze systemen is echter dat het slechts tussen personen gestuurd kan worden die met eenzelfe besturingssysteem werken. What's App is daarom de perfecte oplossing, aangezien het om een identieke dienst gaat, maar compatibel is tussen alle gebruikers van iOS, Android, Blackberry, Symbian en Windows Phone.

Daarnaast laat het ook toe om foto's of audiobestanden te versturen of om groepsgesprekken te voeren.

What's App haalde ook ons overzicht van de meest populaire apps. Je kan ze hier allemaal bekijken.


Prijs: gratis
Website: www.whatsapp.com

Compatibiliteit:

Een interessant alternatief is Viber, dat compatibel is tussen iOS en Android, maar anderzijds ook toelaat om via data (3G of wifi) gratis te bellen naar andere Viber gebruikers.

Reacties