Wunderlist

Wunderlist

Het overkomt iedereen regelmatig dat je onderweg aan iets denkt dat je zeker niet mag vergeten te doen of te vragen, maar wanneer je thuis of op bureau bent zijn er weer andere zaken waardoor je uiteindelijk zaken vergeet te doen. Daarom is het handig om op elk moment van de dag deze to do's te kunnen noteren op je gsm. Zo vermijd je bovendien dat je auto en je bureau vol liggen met post its of kleine notities.

De keuze voor mobiele "task management" of to do applicaties is zeer ruim. Er zijn zeer eenvoudige to do list applicaties waarbij je bijvoorbeeeld kleine aparte taken of bijvoorbeeld boodschappenlijstjes kunt noteren voor jezelf, maar je kan ook zeer ver gaan waarbij je taken kunt rangschikken volgens project of plaats of toewijzen aan personen.


Een voorbeeld van een "eenvoudige" task manager is Remember The Milk of RTM (beschikbaar op iOS en Android). Het standaard voorbeeld van de meest uitgebreide project management applicatie is Omnifocus (32€, enkel beschikbaar op iOS en Mac). Deze laatste biedt een zeer uitgebreid aantal mogelijkheden waarbij je taken kunt onderverdelen in verschillende stappen, voor verschillende personen en linken aan verschillende projecten, maar ook automatisch herinnerd worden aan bepaalde taken indien je in een bepaalde omgeving bent, enz.

Wij verkiezen echter Wunderlist als favoriete to do manager. Enerzijds omdat het beschikbaar is op zowel iOS, Android en BlackBerry (Windows Phone compatibiliteit is aangekondigd) qua mobiele en Windows en Mac als vaste besturingssystemen, maar ook omdat het daarnaast een volledige en automatische synchronistie biedt tussen je mobiele en je vaste apparaten.

Zo kun je onderweg een taak toevoegen op je mobiele apparaat (smartphone of tablet), waarbij het automatisch op het Wunderlist programma staat op je pc wanneer je op kantoor aankomt.

Met Wunderlist is het mogelijk om taken onder te verdelen volgens projecten of volgens personen en ook om herinneringen in te stellen, die je op je apparaat zelf kan laten vermelden ofwel naar een email adres laten sturen (van jezelf of van een andere persoon indien je de taak hebt toegewezen aan een andere persoon).

De beperking van Wunderlist zit in de beperkte mogelijkheid om notities of aantekeningen te maken bij een taak. Deze mogelijkheid bestaat wel, maar is minder gebruiksvriendelijk en laat weinig mogelijkheden toe qua opmaak.

Prijs: gratis
Compatibiliteit: iOS, Android, BlackBerry, Windows, Mac, Linux, Windows Phone
Wunderlist Website: www.wunderlist.com
Download hier: ios logo android logo blackberry logo

Reacties