Hoe gaat mijn stoomgenerator langer mee?

Hoe gaat mijn stoomgenerator langer mee?

Algemene weetjes: Een goede stoomgenerator produceert veel stoom. Deze stoom wordt onder hoge druk (4 en meer bar) op uw linnen gedrukt. Deze stoom gaat ook deels door de stijktafel en produceert vocht, (water) onder de tafel. Om dit te voorkomen kan u gebruik maken van een strijktafel voorzien van een verwarmd strijklaken. Ook te verkrijgen in uw Exellent winkel.

Waterkwaliteit

Een stoomgenerator is ontworpen om te werken op kraantjeswater.
In geval van erg hard water > 30°TH (dit kunt u navragen bij de watermaatschappij), kunt u kraanwater mengen met in de handel verkrijgbaar gedemineraliseerd water (50% kraanwater, 50% gedemineraliseerd water). Ook kunt u gebruik maken van water dat gefilterd werd door een filterkan.


Te vermijden

Doe in het reservoir nooit azijn, stijfsel, strijkwater, andere chemische producten of puur gedemineraliseerd water. Ander water dan kraanwater (puur gedemineraliseerd water, geparfumeerd water, water van de droogkast…) kan spatten of bruine vlekken geven of een voortijdige veroudering van het apparaat veroorzaken.
Hoe onderhouden
Draag zorg voor uw stoomgenerator en dus ook voor uw was.


Stoomgenerator

Een goed onderhoud van uw stoomgenerator voorkomt storingen waardoor u uw apparaat zou moeten missen. Hieronder vindt u enkele nuttige tips om het beste uit uw nieuwe aankoop te halen.


Onderhoud van de watertank

Om de kalkaanslag te verwijderen die zich eventueel heeft vastgezet op de bodem van de watertank, spoelt u de tank met water. Vul de tank met water, schud en giet leeg. Dit is aanbevolen na 10 strijksessies. Het ontkalken van de watertank met producten kan de bekleding aan de binnenkant beschadigen en grijze stoom veroorzaken.
Strijkzool schoonmaken


Er zijn reinigers voor strijkzolen verkrijgbaar, maar u kunt de strijkzool ook schoonmaken met water en een zacht sponsje dat de anti-kleeflaag niet beschadigt.