Coyote blijft legaal in België

28 februari 2018

Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet heeft vandaag informatie bevestigd over Coyote. Deze informatie komt er naar aanleiding van een discussie over het eventuele verbod van de Coyote radarverklikker in Frankrijk. Voor België bevestigt de staatssecretaris nu dat Coyote in België wel degelijk legaal is en dat ook zal blijven.

Daarnaast onderstreept de staatssecretaris dat Coyote een onmiskenbaar hulpsysteem is ter bevordering van de verkeersveiligheid en hierdoor de marktleider is, met een gebruikersaantal van 250.000 personen.

Coyote werkt volgens een “community” systeem; het detecteert zelf geen mobiele flitsapparaten, echter kan elke Coyote gebruiker mobiele camera’s signaleren op zijn of haar eigen toestel, waarna deze informatie wordt gedeeld naar andere Coyote gebruikers wanneer zij in de buurt zijn van deze flitscamera.

Coyote bracht ook een iPhone app uit: iCoyote. Zoals de rest andere Coyote toestellen werkt dit via je abonnement.

Voor smartphone gebruikers bestaan er ook alternatieven. iPhone gebruikers kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van Avertinoo. Deze app werkt volgens hetzelfde community principe en is de laatste jaren razend populair geworden.

Anker

[]