Wat is MP4?

13 februari 2018

De welbekende MP3-Speler, een speler waarop enkel muziek afgespeeld kan worden, is inmiddels door iedereen gekend. Maar er bestaat nu ook al een nieuw formaat : de MP4. Waar zitten nu precies de verschillen?

MP3 is de benaming voor gecomprimeerde muziekbestanden, MPEG-4 is dit voor gecomprimeerde videobestanden. Hierdoor is het mogelijk om op je MP4 speler naast het beluisteren van muziek ook filmpjes te bekijken waar en wanneer u dat wilt.

Aangezien videobestanden zwaarder zijn dan muziekbestanden en dus meer geheugencapaciteit nodig hebben, is de opslagcapaciteit van een MP4 speler vaak groter dan bij een MP3 speler. Daarnaast zijn de schermpjes groter zodat een duidelijk en scherp beeld kan getoond worden. Ook zijn de accu’s zwaarder zodat je rustig kunt genieten van een paar films.

De extra opslagcapaciteit kan uiteraard ook enkel voor muziekbestanden gebruikt worden. Op 60 GB kunt u bijvoorbeeld al 15.000 MP3-nummers kwijt, dit is gelijk aan ongeveer 1500 CD’s. Het geheugen voor muziek is standaard gebaseerd op 4 minuten per nummer (of 128-Kbps). Dit is doorgaans de minimale kwaliteit voor het afspelen van MP3-bestanden.

Anker

[]