De 3 pluspunten van de Galaxy A70

13 mei 2019

Samsung is volop bezig met zijn budget smartphones uit de A-serie en de J-serie te vervangen door de gloednieuwe A-reeks. De Galaxy A70 is het paradepaardje van die nieuwe A-reeks en wordt gekenmerkt door 3 grote pluspunten: het enorme scherm, de eindeloze batterij en de uitstekende camera.

Anker

[]

Galaxy A70
Anker

[]

1 Op groot scherm

En als we groot zeggen, dan bedoelen we ook groot. Het super amoled FHD+ display meet maar liefst 6,7 inch! Daarmee is het niet alleen het grootste scherm van alle toestellen binnen de nieuwe A-reeks, maar ook direct de grootste Samsung smartphone. Ideaal voor wie graag spelletjes speelt of filmpjes kijkt op zijn smartphone. Je zal ook geen last hebben van de schermranden, want het scherm is vrijwel randloos. Het gaat om een zogenaamd Infinity-U display, met daarin een kleine druppelvormige notch voor de selfiecamera.

Anker

[]

2 Driedubbele camera

Een andere troef van de Galaxy A70 is de camera. Of beter gezegd, de camera’s, want op de achterkant tellen we er 3 onder elkaar, op de voorkant eentje. De hoofdcamera is 32 MP, erboven zien we een 5 MP dieptelens waarmee je bokeh-foto’s kan nemen en eronder een 8 MP groothoeklens voor groepsfoto’s of prachtige landschapsfoto’s. Die kan zelfs uitgebreid worden tot een ultragroothoeklens van maar liefst 123°, net zoveel als het blote oog kan waarnemen. Vooraan zit een 32 MP selfiecamera. Met deze combinatie kan je al een deftige foto nemen. Indien de kwaliteit toch nog niet volledig aan je eisen zou voldoen, kan je de foto’s achteraf verbeteren met behulp van artificiële intelligentie.

Galaxy A70 camera
Anker

[]

3 Onuitputtelijke batterij

Doordat het toestel zo groot is, was er ruim voldoende plaats voor een gigantische batterij van maar liefst 4500 mAh. Die gaat gemakkelijk twee dagen mee en als ze dan uiteindelijk toch leeg zou zijn, kan je razendsnel opladen via Super Fast Charging van maar liefst 25W.

Galaxy A70 batterij
Anker

[]

Galaxy A70 front
  • 6,7" FHD+ sAMOLED Infinity-U display
  • camera: 32 MP + 5 MP + 8 MP achteraan, 32 MP vooraan
  • 128 GB opslagruimte (uitbreidbaar tot 512 GB via MicroSD)
  • 6 GB intern geheugen
  • Android 9.0 Pie
  • 3.5 mm hoofdtelefoonaansluiting
  • 4500 mAh batterij
  • Super Fast Charging 25W
  • zwart, blauw, koraalroze en wit
  • € 399
Anker

[]

Minimalistisch design

De A70 heeft een aantrekkelijk, minimalistisch design met een schermvullende voorkant en achterkant uit 3D glasstic kunststof. Hij is beschikbaar in zwart, blauw, koraalroze en wit. Opvallend is dat de A70 ook uitgerust is met een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting, toch eerder zeldzaam tegenwoordig.

Anker

[]

Toch ook enkele minpuntjes

Tot zover klinkt het allemaal vrij indrukwekkend. Zijn er dan geen nadelen? Toch wel. De vingerafdrukscanner in het scherm is stukken trager dan wat we ondertussen gewoon zijn. Gelukkig is dit geen onoverkomelijk probleem, aangezien je het toestel ook gewoon via gezichtsherkenning kunt ontgrendelen.

Daarnaast is het toestel ook niet waterbestendig, iets wat we tegenwoordig toch steeds vaker zien.

Anker

[]

Met zijn € 399 behoort de Galaxy A70 tot de middenklasse in smartphoneland. Maar qua prestaties kan hij gerust mee met de toppers. Zoals hierboven al aangehaald is het toestel echt groot. Te groot? Kies dan voor de Galaxy A50, die is iets kleiner, heeft vergelijkbare specificaties én je betaalt bovendien minder.

Anker

[]